From Hell!!!

Jajjemän, känner hur den lurar å sakta tränger sig på... Träningsvärken from hell!!! Hade vår andra kvällslektion i hästskötarkursen igår, vilket va ridlektion för ryttmästaren. Förra måndagen fick vi träna på att visa häst förhand och sen rida en kort pass för Rosén. Då va vi 12 pers och dela upp oss i två ridlag. Igårkväll var vi 9pers som deltog, så då red vi allihopa i ett å samma ridlag. Trodde att de innebar att vi skulle kunna ta oss hem tidigare, men icke! Ryttmästarn prata endel innan lektionen och höll sedan ett ridpass på nästan två timmar!!
 
Ett mycket bra ridpass. Varvades med prat om vad vi skulle göra, hur vi skulle göra och vad målet med de hela var. Vi börja med att gå igenom bra sätt att värma å mjuka upp hästarna på. Att de va bra med att börja trava, hitta takt å tempo, rida stora vägar, inte bråka så mucke i munnen på dom å inte bry sig i formen, att vissa hästar kanske det är bäst att börja med galopp direkt för att komma igång i "bakkärran", osv.
Uppvärmda å klara så prata han lite till, vi red på volterna å red i en fyrkant istället, för att göra framdels vändningar i hörnen. Bra förberedelser inför skänkelvikningar t ex. Fram å bakdelsvändningar har jag pch Parad övat endel senaste tiden, så det va roligt att vi fick visa vad vi kan och ryttmästaren tyckte väldigt mycket om resultatet! 
Sen prata han lite till, om att vi skulle rida en stund utan stigbyglarna, hitta bra sitts å balans i nedsuttna traven några varv först, sedan börja vi rida skänkelvikningar snett genom halva banan. Ca 2-3m innan x rakställde vi hästarna, red med rak häst 5-6m, ställde om och flytta tillbaks ut på spåret genom skänkelvikning.
Vi pusta ut en stund å hästarna fick sträcka ut sig på lång tygel och ryttmästarn förklara å förberedde nästa övning. Då vi skulle öva på att förlänga hästarnas travsteg, galopp och förvänd galopp. 
När vi red i vänsterrvarv så såg övningen ut såhär: 
 
T ex om vi börjar vid A: Nedsutten samlad trav, F: lättridning i förlängd trav, M: nedsutten samlad trav igen, C: galopp, H: förflytta hästen i en båge innanför en kon och sedan ut mot bokstaven K. Noga med hålla vikten kvar på rätt sida, så att inte hästen byter galopp eller bryter av. Och håll hästen vänsterställd för att hjälpa till! Vid A: bryt av till trav och rid övningen igen.
 
Avslutade ridpasset med att trava av hästarna, försöka få de att gå så lågt ner som möjligt, sträcka ut ryggarna ordentligt, fortfarande hålla ett bra tempo å inte låta dom sega ihop, stora vägar å volter. Sjöblöta i svett både hästar och ryttare, så fick vi gå hem! Otroligt roligt ridpass!! :D
 
Va rädd att Parad skulle vara trött innan passet, eftersom han gick ett pass med BlåStjärnan i söndagskväll och ett lättare pass tidigare på måndagen. Men han var hur go å duktig somhelst <3 I början va han lite stel å inte ville böja på sig och seg i bakkärran, men oj va de släppte sen! :D Fina underbara häst!! Tugga, frusta å fradga så nöjt hela passet gofisen! ^^ Önskar jag kunde ha min egen sadel och träns jämt när jag rider honom, får ett annat steg och helt annan bjudning av honom då.
 
Som tack för ett roligt och lyckat träningspass ihop så fick han en välförtjänt härlig dusch (pållen älskar vatten!) och tre STORA morätter!! Undrar om han också är lite mör i kroppen idag?
 
Aja, innan "mördar passet" så fick jag besök av Elin på måndagmorgonen. Prova å tog mått på henne och en klänning som hon ska ha som brudtärna 30e november.
Gjort ändringar över byst, i sidan, ryggen, flyttat och kortat axelband, bytt ut bandet under bysten (från ett silvrigt/vitt till ett grönt med silver brodyr å pärlor). Nu ska jag klippa av klänningen nån cm på längden och sen fålla. Senare ikväll kommer Sara (som också ska vara brudtärna) för att prova sin klänning, så att jag kan ta mått och göra ändringar på hennes också. Alldeles förstora båda klänningarna!
 
Sen blire fotboll! Sverige-Portugal igen. Hoppas de går bättre för våra grabbar denna gången! :D
 
 

Kommentera här: